Comune di Villaspeciosa

Po arregordu

de su de 9 annu de is mortus
de Nassirya
de is mortus de dònnia gherra

S’amministratzioni bolit arregordai is mortus de dònnia gherra, siant civilis o militaris, chi  ant donau sa vida po sa Pàtria.
Cumenti dònni’annu boleus arregordai puru su chi est sutzèdiu a Nassiriya su 12 de Donniasantu 2003 e onorai sa di’ de S’Unidadi  de s’Itàlia e de is Fortzas Armadas, poita ca Biddaspitziosa ddu tenit in consìderu mannu. A is mortus de Nassiriya est stètia dedicada una pratza e unu monumentu chi siat po sempri arregordu de su sacrifìciu de is chi ant pèrdiu sa vida po defendi sa Paxi e  e sa cunviventza civili.
Cussas mortis funt imparamentu po rafortzai is sentimentus e is printzìpius de Democratzia, Libertadi, Ugualiantza, chi funt is fundamentas de sa Costitutzioni nosta.

Su Sìndigu
Elio Mameli